Företagsresor

Vi är vana att ordna alla typer av företagsresor. Om det så är konferens, kickoff, representationsresa eller ett seminarie så har Travel Experts en lösning som väntar för ditt företag. Läs mer nedan om hur vi går till väga.

Experter till ditt förfogande

Vi tar din tid på allvar. Därför tar vi ansvar för din resa och din upplevelse och jobbar för att överträffa dina förväntningar.​

Travel Experts ser till att allting fungerar smärtfritt och anpassar allt efter våra kunders behov. Tack vare vår långa branscherfarenhet och höga kompetens skräddarsyr vi allt från enskilda resor till fullständigt anpassade tjänstelösningar efter våra kunders behov – både online och via personlig service. Vi kallar det för vårt 360 graders perspektiv.

Personlig service

Med Travel Experts ska du kunna planera, boka, resa och sköta betalningar på ett så smidigt sätt som möjligt. ​

Med våra tjänster och vårt stöd ska du kunna fokusera på ditt arbete samtidigt som du håller nere dina totala resekostnader. Med vår erfarenhet och kännedom om hur effektivt resande går till, kan vi hjälpa er att utveckla individuella lösningar som passar er verksamhet. Personlig service är något som har kommit att känneteckna oss där vi tar fullt ansvar för alla kunder oavsett storlek. Travel Experts står för trygghet och service. Det vill vi att du som resenär ska känna varje gång du reser.

Kunnig personal skapar bra affärsresor

Ryggraden i vår organisation är våra medarbetare, våra reseexperter. För att komma närmare kunden och förstå allas behov arbetar reseexperterna tätt med sina kunder. Som kund får du ett eget direktnummer till en kontaktperson som är ansvarig det reseteam som hjälper dig.

Kunden får alltid rätt resa för företaget baserat på avtal som gäller för kunden och utgår alltid från det mest fördelaktiga alternativet utifrån resepolicyn. All personal har lång erfarenhet av både inrikes- och utrikesresande och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Självbokning

Hos Travel Experts kan du enkelt boka dina affärsresor i vårt självbokningsystem AeTM (Amadeus E-Travel Management). Där har du tillgång till flyg, tåg, hotell, hyrbilar och marktransporter så som taxi och flygbussar​

Du behöver aldrig mer gå in på flera sidor för att boka din resa. Allt presenteras istället i ett lättnavigerat verktyg som gör att du spenderar mindre tid på att hitta kostnadseffektiva och bekväma reselösningar.

För företaget

Vi sätter upp ett konto för företaget och anpassar självbokningssystemet för ert företags behov och era resepolicies. Eventuella avtal med leverantörer förs in i systemet så att ni alltid kan boka till era avtalspriser. Har ni inte egna avtal så får ni självklart tillgång till våra avtalspriser.

Samtliga kostnader debiteras via ett resekonto som kan inkludera klimatkompensation, kompletterande reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

För resenären

Alla resenär får en egen reseprofil och login till självbokningssystemet. I din profil samlar du all information som gäller för dig och dina resor: Passinformation, sittpreferenser, bonuskort och mycket annat. Allt för att göra bokningen och resan så trygg och enkel som möjligt.

Informationen i din profil synkroniseras både med onlinesystemet och med personlig service. Eftersom alla resekostnader debiteras via ert företags resekonto behöver du inte betala med eget kreditkort och slipper därmed all kvittohantering. Snabbare och enklare än så här blir det aldrig att boka själv.

Fördelar med vår självbokning

 • Bokningsbart via desktop, läsplatta och mobil.
 • Samlar alla flygbolag på ett ställe
 • Flygresorna sorteras efter ditt önskemål
 • Avtalspriser
 • Du kan kombinera olika flygbolag och enkelt välja vilken klass du önskar resa i
 • Du kan boka åt andra – alla uppgifter följer med från resenärsprofilen
 • Förutom flyg kan du boka hotell, tåg, flygtaxi, flygbuss, Arlanda Express, hyrbil, taxi
 • Månadsfaktura på allt du bokar
 • Attestfunktion
 • Sänker dina resekostnader

Strukturerad digital resplan

Allt eftersom du bokar färdsätt och boende samlas allt snyggt och prydligt i en miniresplan där de är synliga under hela bokningsprocessen. Du kan börja med att exempelvis boka flyg för att sedan lägga till hotell och marktransport i ett flöde. Det går även lika bra att boka de olika produkterna vid olika tillfällen.

När bokningen är slutförd får du automatiskt en bekräftelse som även blir tillgänglig digitalt. Det finns även en bokningsapplikation tillgänglig för alla smartphones och en möjlighet att exportera sin bokning till kalendern.

Kunder som använder sig av Travel Experts självbokning har dessutom en egen supportgrupp att vända sig till. Denna supportgrupp har ett eget telefonnummer och email-adress och är tillgänglig under ordinarie öppettider.

Förenkla kostnadshanteringen

Företagsunik information som t.ex. kostnadsställe, projektnummer och referens kan fyllas i eller ändras i slutet av bokningen. Det finns även ett fält där syfte med resan kan fyllas i. Allt för att underlätta efterkonteringen.

Sammantaget skapar detta ett unikt reseverktyg online för affärsresenärer. Du ska kunna boka, resa och betala på enklast möjliga sätt. 

Administration & Betalning

Allt för många företag lägger allt för mycket tid på att kontera betalkortsfakturor från affärsresande. Många missar även att vidarefakturera resekostnader. Med Travel Experts får du hjälp att förenkla ert resande med reseadministrations-tjänster som sparar både tid och pengar.

Vi strävar efter att göra hela reseprocessen så smidig som möjligt för våra kunder. Vi hjälper er från planering av resan till själva resan. Alla kostnadsposter får du tydligt uppställda så att du enkelt ska kunna betala allt på en och samma månadsfaktura. Ni sparar tid och därmed pengar genom att vi tar över det moment som brukar vara väldigt kostnadskrävande.

Kort sagt: Med Travel Experts får du full kontroll över dina reseutgifter!

Vi förenklar er reseadministration

 • Ni får en helhetslösning avseende resebokning, fakturering och reseräkningssystem
 • Vi sätter upp ett resekonto så att alla kostnader bokförs på en månadsfaktura och användandet av kreditkort minimeras.
 • Till resekontot kan ni koppla företagskort eller företagsupphandlade privatkort

Lösningar för resekonton

Allt fler kräver och förväntar sig en effektiv och samlad reseadministration. Genom en resekontolösning får du det. Vi ser till att du får en effektiv och smidig administration när det kommer till resande.

Det fungerar så som att alla resekostnader bokförs mot ett resekonto. Det gäller såväl flyg, tåg, taxi som hotell. Allt faktureras sedan månadsvis, överskådligt samlat och sorterat enligt kundens önskemål. Smidigast registrerar ni ett så kallat Ghost card, Amex, First Card eller Diners. Som underlag till fakturan skickar Travel Experts en följesedel efter varje avslutad bokning.

Statistik och uppföljning

För att ni ska få kontroll över era resekostnader kan vi förse er med statistik över era kostnader. Vi tar tillsammans med er fram rapporter för att de ska passa era önskemål.

Klimatkompensation

Det blir allt vanligare att hantera företagets klimat-påverkan och många tar ansvar för tjänsteresorna. En av åtgärderna är att klimatkompensera.

Att klimatkompensera är en del av klimatstrategin
När företag klimatkompenserar sina utsläpp via Tricorona, bidrar de till att finansiera utvecklingen av förnybar energiproduktion i utvecklingsländer. Pengarna bidrar till att ren och förnybar energi produceras istället för energi som produceras av fossila bränslen, vilket är det vanligaste i dessa regioner (till skillnad från Sverige).

Alla Tricoronas projekt är godkända av FN inom CDM-systemet (Clean Development Mechanism). Dessa projekt skapar verkliga utsläppsminskningar samtidigt som de minskar världens beroende av fossila bränslen i framtiden. Detta är positivt för klimatet och för miljön samtidigt som det hjälper de fattigaste länderna i världen till en hållbar utveckling.

Projekten är dessutom certifierade av Gold Standard vilket är en kvalitetsstämpel som innebär strikta förhållningsregler med ytterligare krav på socialt ansvarstagande och hållbar utveckling.

Hur fungerar det?
När man klimatkompenserar sina tjänsteresor betalar man en summa pengar vilka går till koldioxidminskande projekt någonstans i världen. Projektet är finansierat av Tricorona där FN står som garant för kvalitet och klimatnytta.

Klimatkompensation
Klimatkompensation från Tricorona är alltid från FN-certifierade projekt inom förnybar energi- och energieffektivisering. Projekten är dessutom certifierade av Gold Standard Foundation.

Rapport: Climate Impact Calculation
En rapport med enklare beräkning av den klimatpåverkan som orsakats av verksamhetens flygresor.

Rapport: Travel Report
Djupare rapport som ger möjlighet att analysera resmönster och mer detaljerad bild av flygresorna. Önskas ofta av en Travel Manager.

Tricorona är ett svenskt företag som är världsledande på att utveckla koldioxidminskningsprojekt av högsta kvalité, sk Gold Standard CDM-projekt.

Vi erbjuder flera tjänster för de som vill få kontroll på sin klimatpåverkan. Vi hjälper företag att ta ett helhetsgrepp i klimatarbetet och ger stöd för att beräkna, reducera, kompensera och kommunicera sin verksamhets klimatarbete